Skip to content
November 20, 2008 / Fatimah Az Zahra

Salindah

Salindah sebagai Rencana Pemakanan Kesihatan dan Rawatan Ibu Hamil dari awal kehamilan sehingga habis pantang.

Ibu Ibu hamil yang bijak memilih Salindah sebagai pemakanan dan rawatan sepanjang tempoh hamil hingga habis pantang. Dengan kebaikan rumusan Homeopati, Biokimia dan Herbalisme yang istimewa ini, zaman kehamilan kini bukan lagi suatu kebimbangan malah lebih indah dan menyeronokkan. Ianya membantu ibu ibu melahirkan si manja dengan lebih mudah.

Kenapa Salindah?

Salindah telah dirumus khas berasaskan ilmu sains perubatan, sains kosmetologi dan sains pemakanan. Ianya berkesan dan sangat efektif serta selamat digunakan tanpa mendatangkan kesan buruk samada kesan sampingan atau kesan advers atau kesan keracunan, tidak seperti kebanyakan ubat dadah alopati. Walaupun dimakan oleh kanak-kanak atau ibu hamil ia tidak mendatangkan kesan buruk kalau tersilap makan atau terlebih makan.

Salindah diperkaya dengan garamtisu biokimia Schuessler terdiri daripada fosfat-fosfat kalsium, kalium, magensium dan ferum untuk menjadikan ibu ibu hamil lebih sihat dan si manja kelihatan lebih comel, cergas dan pintar.

Ibu-ibu juga menjadi lebih yakin dan bertenaga dengan ramuan rawatan sepanjang tempoh pantang. Tanpa kesan sampingan ibu-ibu akan lebih berkeyakinan sepanjang tempoh hamil dan Salindah selamat dan halal untuk digunakan.

12 Kelebihan Rumusan Salindah Kepada Ibu Hamil

Sebelum Bersalin
B1
Mulai seawal kehamilan (12 minggu)
Membekalkan zat besi mudah hadam untuk wanita hamil, mengurangkan muntah, loya serta alahan, membantu tumbesaran tian, mencegah demam, batuk, selesema, sejuk-sejuk, sakit kepala, sakit gigi dan lain-lain. B1 juga akan menghilangkan kesan jatuh atau rebah di samping melancarkan aliran darah agar terhindar masalah tersimpul urat kaki dan menghilangkan lesu.
B2
Mulai minggu ke 24 kehamilan
Membekalkan zat untuk tumbesaran tian, menguatkan tulang dan membina otak tian, di samping menambah darah serta selera makan. B2 juga dapat menghilangkan sengal tulang dan kebas kaki tangan, mencegah serangan sejuk dan sakit gigi dan osteoporosis.
B3
Mulai minggu ke 28 kehamilan
Memberi zat untuk pembinaan saraf dan otak anak. Menghilangkan masalah takut, cemas dan bimbang. Mencegah simpul biawak atau krem betis. Mendatangkan ketenangan bagi menghadapi hari bersalin.
B4
Mulai 4 minggu sebelum jangka bersalin
Istimewa untuk mengawal alamat palsu, menghilangkan sakit urat dan otot di samping mengurangkan sakit semasa melahirkan. B4 juga akan memudahkan kelahiran bayi dan menghilangkan rasa takut dan cemas pada bakal-bakal ibu.
B5
Mulai 2 minggu sebelum jangka bersalin
Remedi ini melanjutkan tindakan B4, mengendur dan menganjalkan otot pencerut saluran peranakan dan memberi daya teranan labour sewaktu bersalin.
B6
Mulai 1 minggu sebelum jangka bersalin
Khasiat : Berguna untuk menguatkan teranan, menolong mengurangkan sakit sewaktu bersalin, mempercepat dan mempermudahkan kelahiran, membuka luas saluran peranakan dan mengurangkan sakit selepas bersalin.

Selepas Bersalin
L7
Guna selepas bersalin untuk mencuci luka jahitan dan pusat bayi
Bagus untuk menyembuhkan luka, jahitan serta pusat bayi di samping mencegah jangkitan kuman dan penanahan
L8
Mulai 5 jam selepas bersalin
Membantu menyembuhkan rasa sakit-sakit, menghentikan darah, mencegah sakit meroyan, demam dan sakit kepala.
L9
Mulai hari ke 2 selepas bersalin
Menghilangkan sengal selepas bersalin dan bisa-bisa, sakit meroyan, menghentikan darah nifas, membetulkan urat-urat darah yang putus, menyusun semula alat peranakan dan menguatkan seluruh anggota tubuh.
L10
Mulai hari ke 6 selepas bersalin
Mempercepatkan kecut semula rahim. Mengangkat kembali rahim ke kedudukan asal dan mengurangkan simpul urat biru.
L11
Mulai hari ke 7 selepas bersalin
Tonik istimewa bagi memanaskan tubuh, menambah selera, membaiki penghadaman dan melancarkan pembuangan najis. Mengenakkan tidur, menghilangkan kebas-kebas serta menyegarkan rahim dan alat peranakan.
L12
Mulai hari ke 21 selepas bersalin
Berfungsi untuk menjaga kesihatan ibu bersalin agar sentiasa sihat; mengembalikan kekuatan, memulihkan alat pengkelamian dan menimbulkan kesegaran.

 

B1 – B3   : RM 130                              B1-B6      : RM 224

B4-B6    :  RM 94                                L7-L12   : RM 215

Advertisements

4 Comments

Leave a Comment
 1. mira / May 25 2009 10:47 pm

  salam..sya bru 18 hari bersalin.saya xmkn lg ubat salindah lepas bersalin ni..dah terlewat ke sya nak mla mkn?? mcamana nk mula mkn balik ye?? sya dh bli ubat tuh…

 2. Shyaz Zaki / Jan 5 2010 1:00 pm

  Saya berminat untuk membeli B1-B6 & L7-L12. Total harga adalah RM439.00. Bagaimana saya boleh mendapatkannya memandangkan saya sedang hamil 4 bulan (16 minggu). TQ.

  • Fatimah Az Zahra / Jan 5 2010 2:58 pm

   Shyaz, tidak perlu bayar sampai RM 439.00..
   1 Set Salindah mengandungi b1-B6 dan L7-L12 : RM 370.00.

   Cuma bank in ke dalam acc kami, dan kami akan hantar ke rumah anda.
   Sila RUJUK CARA PESANAN

   03-40244859

Trackbacks

 1. Kami menyediakan khidmat konsultasi Salindah « Realelite World

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: