Skip to content
April 2, 2009 / Fatimah Az Zahra

CARA MAKAN JUS DIET MATE 5

Diet 1 (Berat kurang dari 90 kg )  Sarapan  :Ambil separuh dari pemakanan biasa

Tengahari ( 1-2.30pm) :

Tidak ambil makanan tengahari, GANTIKAN dengan JDM5

Petang ( 6-8.00PM ) :

Ambil Separuh dari pemakanan biasa

Diet 2 ( Berat lebih dari 100kg )   Sarapan :Ambil separuh dari pemakanan biasa

Tengahari (1-2.30pm) :

Tidak ambil makanan tengahari, GANTIKAN dengan JDM5

Petang ( 6-8.00PM ) : Ambil Separuh dari pemakanan biasa

Malam : Ambil JDM5 sebelum tidur

Diet 3 ( Untuk mereka yang ingin kempiskan perut buncit )

 

Sarapan :Ambil separuh dari pemakanan biasa

Tengahari ( 1-2.30pm) :

Ambil separuh dari pemakanan biasa

Petang( 6 –8.00pm) :

Ambil separuh dari pemakanan biasa

 

Malam :

Ambil JDM5 sebelum tidur

PERINGATAN :

  1. Campurkan serbuk Mate 5 dengan 400-500ml air sejuk dalam bekas ‘shaker bertudung’ goncang dan JDM5 sedia diminum
  2. Pastikan tidak makan, sekurang- kurangnya 2 jam sebelum / selepas minum JDM5
  3. Minum air Extra 500ml sehari, untuk sel-sel berada dalam keadaan aktif.

PROGRAM JDM5 AMAT BERKESAN / MUDAH / SELAMAT

TANPA RISIKO KEGEMUKAN SEMULA

TANPA RASA LAPAR / LETIH

 

Harga Semua Produk Keluaran HPM :

1 kotak : RM 200.00

3 kotak : RM 450.00

Ramai sudah berjaya dengan produk keluaran DDr Rozmey.

jom ke blog JusMate – boleh chatting di situ…

24 Comments

Leave a Comment
  1. Nasriah / Apr 8 2009 9:08 pm

    bagaimana JDM5 berfungsi.
    biasanya berapa lama program ini perlu saya lalui
    tiada apa-apa kesanke JDM5

    • Nurul Ilyani binti Jamaluddin / Oct 13 2009 1:00 pm

      Sy nk tnya brpa lama saya prlu amalkan jusmate 5 ni? berat sy 59kg,tinggi 155cm..
      Dan lagi 1, bleh x sy minum jusmate 5 ni time period?

      • Fatimah Az Zahra / Nov 24 2009 2:37 pm

        boleh minum jusmate time period.
        berat 59 kg , mudah je nak turun kalau minum jusmate. cuba lah

  2. ahmad / Oct 23 2009 10:38 am

    brape bulan kne minum jus mate 5 utk kurus???
    brt lebih 100

    • Fatimah Az Zahra / Nov 24 2009 2:55 pm

      untuk berat lebih 100kg, amalkan JUSMATE 2 kali sehari.
      Beli 3 kotak, RM 450. Memang boleh turun banyak.

  3. Fatimah Az Zahra / Dec 22 2009 12:56 pm

    boleh. makan jusmate5 sehari sekali. jika terasa lapar, boleh ambil buah beberapa potong.

    • amirul / Dec 22 2009 1:13 pm

      saya dah minum jm5 3 kotak,tapi tak ada kesan,kenapa?

      • Fatimah Az Zahra / Dec 22 2009 1:40 pm

        harus jaga pemakanan dengan betul, kurangkan pengambilan karbohidrat dan kerap minum air.

  4. Fatimah Az Zahra / Jan 18 2010 4:48 pm

    boleh minum jusmate pagi 1 peket, malam 1 peket. jgn amalkan air limau ketika perut kosong utk elak gastrik.

  5. Fatimah Az Zahra / Apr 10 2010 10:22 am

    tidak..
    tapi boleh selang hari.

    cth : 5 hari minum jusmate, (jgn minum DRII), kemudian 2 hari minum DRII ( jgn minum jusmate)

  6. Fatimah Az Zahra / Apr 15 2010 5:13 pm

    tahniah !

  7. Fatimah Az Zahra / May 18 2010 4:55 pm

    ok. kene bersabar dan banyakkan minum air kosong. elakkan kuih2 yang manis2..

  8. jimz / May 20 2010 1:19 pm

    salam
    saya baru mengunakan jusmate 5 dan berat saya mulanya ialah 84 dan selepas 9 hari mengunakanya berat saya adalah 78 kg.adakah dengan pemakanan mengambil kowtew sup setiap hari pada tgh hari adalah bersesuaian dengan jus mate.(saya hanya makan tgh hari sahaja manakala pd ptg atau malam cuma makan buah sahaja).kerana saya dapati berat saya sudah tidak turun sekarang.

    • Fatimah Az Zahra / May 21 2010 2:16 pm

      teruskan makan jusmate

  9. ct / May 28 2010 12:47 pm

    sy dah minum jusmate 6 bulan yang lepas.berat sy 115 dan skrg 90.minum 2 paket sehari dan sekarang minum 1 paket sahaja.mmg berkesan.mkn selepas 4 jam minum jusmate.pagi minum jus, tghari mkn sedikit kuih, ptg mkn buah n mlm jusmate.

  10. tinie / Jun 6 2010 12:45 pm

    nak tau, jus mate ni sepatutnya ambik di waktu sarapan @ tghari..sbb bile baca dekat plan die,makan waktu pg..tapi bile search internet kata waktu tgahari..kompius la

    • Fatimah Az Zahra / Jun 15 2010 1:20 pm

      Jawapan kami :

      Jus Mate 5, boleh dimakan pada bila-bila masa.Tapi, jika anda sudah pun makan waktu pagi,

      kekalkan hari-hari seterusnya juga makan pagi.

      Kalau petang, hari seterusnya juga petang.

      JUS MATE 5 – 1 KOTAK RM 200.00

      JUS MATE 5 – 3 KOTAK RM 450.00

      Berikut ialah CARA MEMESAN JUS MATE 5

      Bank in sejumlah wang ( mengikut produk yang dipesan) ke akaun Maybank RObbaniah 1644 7224 1702
      Sila emel ke fahimah_aqilah@hotmail.com, beri nama penuh, alamat, produk yg dipesan dan no telefon
      Sertakan bukti pembayaran / masa bank in.
      Penghantaran akan dibuat segera. 1 – 2 hari produk akan sampai.

      TQ.

  11. aDIK / Jun 13 2010 11:37 pm

    BOLEH KE MINUM JUSMATE KETIKA HAMIL?
    SAYA BARU NAK CUBA, TETAPI, MACAM HAMIL PULA…
    BOLEH KER?

    • Fatimah Az Zahra / Jun 15 2010 12:43 pm

      JAWAPAN KAMI :

      JusMate 5 tidak sesuai untuk diamalkan ketika hamil kerana risau kandungan Jusmate
      tidak sesuai untuk kandungan.

      Apa pun, jika puan masih mahu menurunkan berat badan / mengurangkan lemak,
      kami mencadangkan NOMO FET untuk puan amalkan. Ianya produk homeopati,
      dan selamat untuk kandungan.

      Nomo Fet adalah satu-satunya produk slimming yang boleh di amalkan
      ketika mengandung.Penggunaan 1 kotak untuk 2 bulan.

      Berikut ialah CARA MEMESAN NOMO FET

      Bank in RM 48 + RM 5 ( delivery) ke akaun Maybank Robbaniah 1644 7224 1702
      Sila emel ke fahimah_aqilah@hotmail.com, beri nama penuh, alamat, produk yg dipesan dan no telefon
      Sertakan bukti pembayaran / masa bank in.
      Penghantaran akan dibuat segera. 1 – 2 hari produk akan sampai.

      Terima Kasih.

  12. ida / Jun 17 2010 2:35 am

    saya risau ngn berat badan saya skang ni..tinggi 157cm..berat dah cecah 60kg..mmg BMI sy normal..tp risau..baju sume terpakse beli size Xl begitu juga dengan seluar..kadang2 berasa malu..dan saya tertarik dengan JM5 ni..tp saya still student lagi..baru berumur 20 tahun..bley ke saya gunekan JM5 ni..??ade kesan smpingn tak??

    • Fatimah Az Zahra / Jun 26 2010 4:02 pm

      ida, sila refer emel anda..kami sudah memberi respons

  13. linda / Jul 7 2010 1:33 pm

    saya dah munggunakan jusmate 5 lebih kurang 1 bulan… berat badan hanya turun 3 kg saje…saya minum jusmate5 ni pada waktu t/hari saje..boleh tak bgtau kat saya cara yg berkesan utk menurunka berat badan saya ni..

  14. niyaz / Aug 10 2010 11:02 am

    Macammana pula nak minum JM5 ketika berpuasa?

    • Fatimah Az Zahra / Aug 12 2010 3:00 pm

      Respons kami :
      Boleh minum jusmate 1 jam sebelum sahur, atau sebelum tidur.
      atau ke dua-duanya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: