Skip to content
April 30, 2010 / Fatimah Az Zahra

Warmas – tubuh kekal muda bertenaga

Penuaan adalah satu proses semulajadi yang akan ditempuh oleh semua manusia. Ia bermula sejak dia dilahirkan. Perkara ini masih menjadi perbincangan dalam kalangan para saintis.

Namun di peringkat umur ini, perubahan yang nyata sudah berlaku pada tubuh dari segi fizikal dan mental. Fungsi tubuh mula berkurangan sehingga akhirnya tidak berdaya lagi. Otot mula lemah dan mentalnya pula mula hilang daya kognitifnya sehingga akhirnya menjadi hilang ingatan. Otak dan saraf menjadi lemah sehingga tidak lagi dapat mengerakkan tubuh dan deria-deria yang penting.

Warmas dapat membantu warga emas untuk mengharungi cabaran kesihatan semasa berlakunya proses PENUAAN. Ia mempunyai bahan nutrien yang dapat diambil sebagai supplement untuk membantu mereka menghadapi kehidupan harian.

YZ Warmas adalah dirumuskan untuk membantu golongan wargamas untuk mengekalkan tahap kesihatan yang optima.

Kandungan YZ Warmas.

  1. DHA :Selain daripada manafaatnya yang telah dinyatakan terlebih dahulu, DHA juga memberi ada kesan positif terhadap penyakit-penyakit saperti hipertensi (tekanan darah tinggi), Arthritis (radang sendi) atherosclerosis( pengerasan dan penyumbatan pembuluh darah), Depressi (kemurungan), Kencing Manis Jenis ke-2, myocardial infarction (serangan sakit jantung), thrombosis (darah beku dalam pembuluh darah) dan sesetengah jenis kanser. (PMD:10479465-PubMed-indexed for Medline).Kajian epidemiologikal juga telah menunjukkan pengambilan DHA dikaitkan dengan penurunan risiko penyakit Alzheimer’s (nyanyuk dan pelupa)
  2.  Omega 3 :Kajian mendalam telah menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 mengurangkan inflamasi dan membantu mencegah factor-faktor risiko yang dikaitkan dengan penyakit penyakit kronik seperti penyakit jantung, sesetengah kanser, dan arthritis.
  3. Lecitihin : Mengawal paras kolesterol dalam tubuh. Jadi ia membantu meningkatkan kesihatan jantung dan pembuluh darah.
  4. Triturate Kalsium Fosfat : Baik untuk menggerakkan sistem penjagaan kesihatan tubuh. Membantu memelihara tulang belakang menjadi kuat.

 

YZ Warmas sekiranya diambil secara berterusan dengan pemakanan yang seimbang beserta nutrisi yang mencukupi atau mengambil multivitamin akan dapat membantu golongan wargamas menempuh zaman penuaan ini dalam keadaan sihat.

 

Cara makan.

1 tablet sekali atau dua kali sehari.

HARGA :

1 BOTOL – RM 30.00

ada baiknya jika anda menghadiahkan ibu dan ayah produk ini…..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: