Skip to content
May 4, 2013 / Fatimah Az Zahra

Salindah atasi mabuk hamil ?

salindahb

Kenapa boleh berlaku mabuk hamil ( morning sickness ) ?

Ibu hamil akan mengalami mual, loya, muntah dan kadangkala ditambah dengan pening yang amat sngat, alah dengan bau-bauan, hilang selera makan, letih lesu dan lemah longlai. Jika ini berterusan, ibu akan mengalami tekanan perasaan, murung, tidak bermaya, kurus dan pucat sepanjang kehamilan.

 

Mabuk hamil biasanya timbul sejak bulan pertama kehamilan dan berterusan hingga ke minggu 14 dan 16. Punca sebenar terjadi mabuk hamil tidak diketahui., tetapi ia dikatakan ada kaitan dengan perubahan hormone peringkat awal kehamilan atau aras gula dalam darah yang rendah.

Benarkah Salindah boleh membantu ibu kembali sihat ?

Ya. Salindah set lengkap yang dirumus mengandungi garam tisu terpilih dan remedi homeopati tertentu adalah sangat bermanfaat untuk membantu meringankan atau menghilangkan mabuk hamil. Di samping itu Salindah menggalakkan pertumbuhan dan perkembangan bayi yang sihat fizikal dan mental, memudahkan kelahiran bayi dan memulihkan kesihatan ibu selepas bersalin.

 

Oleh kerana mabuk hamil boleh timbul seawal bulan pertama kehamilan, maka ibu boleh mengambil Salindah B1 seawal bulan pertama atau kedua kehamilan. Di samping dapat meringankan mabuk, Salindah B1 juga bermanfaat membina sel darah, melancarkan peredaran dalam tubuh, menghindar lebam-lebam dan mengurangkan peradangan, demam, selsema, batuk dan sakit kepala.

 

Jika ibu keletihan, Staminex dapat membantu melegakan sengal-sengal dan menguatkan otot-otot anggota peranakan. Examo CKM 500 boleh diambil sepanjang tempoh kehamilan untuk mengurangkan rasa sedih, resah dan tertekan.

 

INFO PRODUK

Salindah Set Lengkap : RM 439

B1 : RM 46.00 ( 336 biji )

Examo CKM 500 : RM 56.00 ( 450 biji )

Staminex: RM 32.00 ( 45 biji )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TESTIMONI SALINDAH

“ Saya amat selesa dan bertenaga semasa hamil. Saya tidak lagi mengalami sakit kepala, loya, muntah atau krem seperti sebelumnya. Saya bersyukur kerana dapat bersalin dengan mudah.

Walaupun bersalin anak sulung, saya hanya rasa sakit tak sampai 30 minit dan terus meneran hanya sekali nafas sahaja.

Selepas bersalin, saya berasa benar-benar sihat dan cergas sehingga habis tempoh pantang. Saya hanya menggunakan set lengkap Salindah dan tidak langsung mengggunakan ubat-ubatan yang lain.” – Pn Norazalina Rasat, Kajang

Majalah IBU, Februari 2002

Iklan Oleh Realelite World

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: